Harsen


Wat is harsen?
Waxen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Het wordt zowel voor het lichaam als het gezicht gebruikt.
Epileren wil zeggen dat je de haar met wortel en al eruit trekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hars. De hars wordt verwarmd in een harsapparaat of komfoor. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid afgetrokken.
Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon. Ook kan door het harsen de haarfollikel, waar de haar in groeit, beschadigen waardoor het haar minder sterk terug zal komen of helemaal niet meer.
Dit kan gebeuren als je regelmatig harst.
Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel aan het groeien, maar nog te kort en nog niet te zien. Wanneer je na een week weer enige haren ziet, zijn dat niet de haren die je geharst hebt, maar de haren die je vorige week nog niet zag, maar nu gaan groeien.
Harsen van het lichaam is ideaal voor als u op vakantie gaat, omdat de haren 3 tot 6 weken wegblijven.
Verschil met scheren: Met scheren krijg je harde stoppels omdat de haar in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet je regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar.
Voordelen van harsen:
Je haar blijft langer weg.
De haren komen zachter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
Sommige haren blijven weg, omdat de haarfollikel beschadigd is en er daardoor geen haartje meer kan groeien.
Dit is het geval bij regelmatig harsen. Je hoeft niet elke dag te scheren.
Nadelen van harsen: Je kunt pas harsen als er haren zitten.
Nazorg: Wat belangrijk is bij het harsen is dat je tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Ook geen zonnebank. Door het harsen maak je allemaal piepkleine wondjes, als je dan in contact komt met uv-stralen kunnen ze verkleuren en dat kan blijvend zijn. Na het harsen van het lichaam is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op deze manier kun je voorkomen dat er haartjes in gaan groeien.
Met harsen werken wij met de merken The Clean & Easy pot Wax.